dijous, 8 de març del 2012

n'Enric Casasses se'ns presenta i ve volant!



ENRIC CASASSES [Barcelona, 1951]

"destre en mai saber, suposat poeta, estudiós sense ordre ni concert, acadèmic de cap acadèmia, prosista d'estranquis, i cantant sense cantar, ha publicat els llibres de poemes Canaris fosforescents, Uh, Coltells, La cosa aquella, Bes Nagana, D'equivocar-se així i Calç, entre altres, i, amb música, els cds El pa de navegar amb Manel Pugès, La tonalitat de l'infinit amb Feliu Gasull, i La manera més salvatge i N'ix amb Pascal Comelade. Col·labora amb la pintora Stella Hagemann en discos i llibres (com Històries d’animals, tretze) i en funcions de poesia-música-pintura en directe. En prosa ha fet molts articles de temes d'art i de pensament, alguns dels quals s'han recollit al volum El poble del costat. Ha parlat amb la mata escrita, amb la somera que puja les bombones al castell d’Alaró i amb na Margalida Porquera. Viu de l’aire, com els minerals. Per cada llibre que publica n’hi queden dos d’inèdits. Ja té una llarga experiència d’anar cremant personalitats, i va per llarg, perquè encara no ha trobat la bona. De teatre ha escrit i estrenat el drama Do’m i l’espagueti Monòleg del perdó."

L'obra de n'Enric Casasses ho toca tot, és transgressora, poètica per definició i viva: creix a temps real i està en constant procés d'invenció. 

I, sobretot, la manera de dir de n'Enric és la que ha fet germinar de nou la poesia oral, i ha fet créixer l'heura de recitaires que es donen a la paraula més enllà dels llibres. 

Us presentem, doncs,  un poeta que fa del FLoM! l'esdeveniment imperdible.





»No us perdeu el recital de n'Enric Casasses al FLoM! el dissabte 17 de març, a partir de les 23h: paraula recitada!
... i, mentrestant, us deixem un parell d'enllaços perquè us prepareu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada